horizontal adsense

Marilah jadi Follower Aku...Sama2 kita meriahkannYa

a2

Wednesday, January 12, 2011

Sape Suka Minum Air Sejuk....:>???

Fakta ini sangat bagus. Bukan semata-mata berkenaan air suam, tetapi berkenaan Serangan Jantung ......

Masyarakat Cina dan Jepun minum teh panas untuk ketika bersarapan, bukannya air sejuk, mungkin inilah masanya kita perlu mengubah tabiat minum semasa makan.

Kepada sesiapa yang gemar minum air sejuk, fakta ini sangat bermakna buat anda. Memanglah sesuatu yang nikmat untuk minum segelas air sejuk selepas makan. Walaubagaimanapun, air sejuk akan melikatkan minyak yang kita makan bersama hidangan. Sudah tentu ia melambatkan lagi proses pencernaan.
Sekali gumpalan minyak ini bertindakbalas dengan asid di dalam perut, ia
akan memecah dan diserap oleh enzim intestine lebih cepat berbanding makanan pejal. Ia akan selari dengan enzim intestine. Dalam masa terdekat,
ia berpotensi bertukar menjadi lemak dan mendorong kepada kanser. Adalah
penting untuk minum sup panas atau air suam selepas makan.


Amaran berkenaan serangan jantung Anda seharusnya mengambil tahu yang
petanda serangan jantung bukan sahaja pedih pada sebelah kiri dada. Awasi
jika terasa sakit yang menyesakkan pada dada kiri. Mungkin anda belum pernah merasa sakit dada semasa terkena serangan jantung. Muntah-muntah dan berpeluh berlebihan juga antara tanda-tanda lazim. 60% pesakit yang terkena serangan jantung adalah ketika sedang tidur dan tidak boleh bangun dari tidur. Sakit pada dada boleh menyebabkan tidak sedarkan diri. Berhati-hati dan berjaga-jagalah sentiasa. Lebih banyak yang anda ketahui berkenaan serangan jantung, maka lebih peluang untuk anda terselamat.

Kata pakar kardiologi (jantung), jika seseorang telah membaca fakta ini, sebarkanlah ia kepada 10 orang lain yang dikenali, anda mungkin tidak mampu menyembuhkan pesakit, tetapi anda sebenarnya berjaya menyelamatkan seseorang dari menjadi pesakit.

Tuesday, January 11, 2011

Pesanan Nabi Muhammad S.A.W : Perkara sebelum Tidur

Perkara Sebelum Tidur( Tafsir Haqqi )

Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : "Ya Aisyah jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara , iaitu :
1. Sebelum khatam Al Qur'an ,
2. Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir ,
3. Sebelum para muslim meredhoi kamu ,
4. Sebelum kau laksanakan haji dan umroh

"Bertanya Aisyah :
"Ya Rasulullah.. .. Bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara seketika?"
Rasul tersenyum dan bersabda : "Jika engkau tidur bacalah : Al Ikhlas tiga kali seakan-akan kau mengkhatamkan Al Qur'an.

Bismillaahirrohmaan irrohiim , Qulhualloohu ahad' Alloohushshomad' lam yalid walam yuulad' walam yakul lahuu kufuwan ahad' ( 3 x )

Membacalah sholawat untukKu dan para nabi sebelum aku , maka kami semua akan memberi syafaat di hari kiamat.

Bismillaahirrohmaan irrohiim , Alloohumma shollii 'alaa syaidinaa Muhammad wa'alaa aalii syaidinaa Muhammad ( 3 x )

Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredhoi kamu.
Astaghfirulloohal adziim aladzii laa ilaaha illaa huwal hayyul qoyyuum wa atuubu ilaih ( 3 x )

Dan , perbanyaklah bertasbih , bertahmid , bertahlil , bertakbir maka seakan-akan kamu telah melaksanakan ibadah haji dan umroh"

Bismillaahirrohmaan irrohiim , Subhanalloohi Walh amd ulillaahi walaailaaha illalloohu alloohu akbar(3 x )




Monday, January 10, 2011

73 kesan cedera pada seluruh tubuh

Tersentuh hati aku bila baca berita pagi tadi...Sayu betui la..Kesian Allahyarhamah adik Nur Dania Qistina Nurafizan..Usia baru 3 tahun tapi dah kena DERA ngan MAK TIRI dia..Apa punya manusia..Aku tau La BUKAN ANAK KAU..tapi KAU TAK DEK OTAK Ke..???Adoi.. Sakit Hati aku ni tau tak..Adik nih tak berdosa..Sorry la Kengkawan Entry nih penuh Emosi la..AKu tak leh laa ORANG DERA ANAK nih..Agak2 La Kalau nak mengajor pun.. SAMPAI MATI KO AJAR.. NI BUKAN NGAJOR NIH.. NI MEMBUNUH NAMANYA...Ko nih Nak Kawen ngan BAPAKNYE KO KEna La TERIMA ANAKNYA JUGAK..KUCING Kat UMAH AKU PUN TAK DERA ANAK DIA.DH LA ko BUNUH dia Pastu KO CAKAP Dia LEMAS PLAK...ADOI.. Kenapa MCM TUHHHHH????... Korang Baca la berita Kat HArian Metro tuh...Ni petikan Yang aku Copy n Paste..UNTUK TATAPAN KORANG..JADIKAN La RENUNGAN..

JOHOR BAHRU: Tujuh puluh tiga kesan cedera pada seluruh tubuh menjadi petunjuk punca kematian seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun akibat didera dan bukan disebabkan lemas seperti didakwa ibu tirinya.

Nur Dania Qistina Nurafizan yang tinggal bersama bapa dan ibu tirinya yang berusia 25 tahun di Kampung Sungai Tiram di sini, meninggal dunia di Hospital Sultan Ismail (HSI) di sini, pagi kelmarin, selepas dibawa ke hospital oleh bapanya yang memberitahu dia lemas dalam baldi.

Bagaimanapun, hasil bedah siasat dilakukan, pihak hospital mengesyaki punca kematian kanak-kanak itu akibat didera dengan kejam.

Ketua Polis Daerah Seri Alam, Superintendan Roslan Zainuddin, berkata kes itu diklasifikasikan sebagai bunuh berdasarkan laporan bedah siasat yang diterima polis, tengah hari semalam.


Menurutnya, laporan menunjukkan mangsa mempunyai 73 kesan penderaan fizikal selain lebam di dada.


“Doktor juga mengesahkan mangsa meninggal dunia kerana mengalami pendarahan dalaman di paru-paru dan menolak dakwaan ibu tiri mangsa yang menyatakan kanak-kanak itu lemas.

“Dalam laporan, bapa mangsa mendakwa menerima panggilan daripada isterinya pada jam 8.30 pagi ketika berada di tempat kerja dan wanita itu menyatakan anak kedua suaminya hasil perkahwinan pertama lelaki itu ditemui tidak sedarkan diri dan lemas di dalam baldi.

“Lelaki terbabit membawa mangsa dari rumah mereka di Kampung Sungai Tiram di sini ke hospital bagi mendapatkan rawatan kecemasan.

“Bagaimanapun, lelaki itu menyatakan anaknya tidak dapat diselamatkan dan hospital mengesahkan mangsa meninggal dunia di hospital,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Roslan berkata, mengikut laporan bedah siasat, dakwaan ibu tiri mangsa bahawa mangsa lemas tidak benar kerana tiada tanda lemas dikenal pasti sebaliknya ada 73 kesan penderaan dan pendarahan dalaman di paru-paru.

Menurutnya, polis sudah menahan ibu tiri terbabit bagi membantu siasatan.

Kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

SAYANG ANAK TANGAN2 KAN Bukan BUNUH2KAN

Adialuvluze : My First GA

ni 1st Give away yang aku masuk...aku tak reti sangat la..ni pun Kak Ina tag aku...Kalau korang nak masuk gak pegi ke link nih Adialuvluze : My First GA.cuba la...Aku tak reti sangat...gambor dia sila tengok kat sidebar aku..Tq2.. Ni Aku nak Tag Dila...heheheh



Sunday, January 9, 2011

Lirk Lagu Drama King Meet uncle hussein & Black

teringat member kat projek site dulu...masa baru kawin...lepas balik cuti kawin buleh tak dia kata dia nyanyi lagu nih masa malam pertama ngan bini dia...bongok la masa duk site dulu...hahahaha siap buat demo nyanyi kat kitorang ...hahahaha...

Ni ha liriknya

Kali pertama aku mengenalimu
Mahu bersama
Mahu bersama
Raut wajahmu bersih
Meyakinkan hati ini
Aku terpaut

Semua dusta palsu
Aku tertipu
Keperibadianmu
Berubah menurut nafsu
Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu

Chorus
Lakon layarmu hebat
Terpukau ku melihat
Isi hati murahan
Sampai bila
Kau mahu tersesat
Tidak kau penat
Hidup penuh muslihat
Mahkotamu Raja Drama

Kau masih berpura-pura
Kata-katamu hanya propaganda
Mengejar hijau ungu
Mata kelabu
Ini bukan kau yang pernah ku kenal dulu
Panggilanmu gelaranmu
Baruku tahu

Ulang Chorus

Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu
Kau bertakhta
Bagai maharaja di atas lembah
Lakon layarmu yang terhebat
Memukau mata melihat
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama

Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat





Gambar pemenang AJL 25

Ni la gambar pemenang AJL 25...aku suka black menang heheheh...Yeah..Faizal Tahir pun menang...oraits. tengok la gambar kat bawah nih..sorry blur skit ye kawan2







Manchester United Tewaskan Liverpool..

MANCHESTER 10 Jan. - Manchester United meneruskan langkahan ke pusingan keempat Piala FA selepas menyingkirkan musuh ketat mereka, Liverpool 1-0 malam tadi.

Gol dihasilkan Ryan Giggs menerusi sepakan penalti pada minit ke-2 perlawanan selepas Dimitar Berbatov dijatuhkan oleh Daniel Agger di dalam kotak penalti.

United akan bertemu Southampton pada pusingan seterusnya yang dijadualkan pada 29 Januari.

Sumber Utusan Malaysia

Lirik Lagu Juara AJL 25 - Ana Raffali

Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku


Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita



Keputusan AJL ke 25





Pemenang Anugerah Juara Lagu 25


Juara AJL25 - Tolong Ingatkan Aku - Ana Raffali
Naib Juara AJL25 - Drama King - Meet Uncle Hussein & Black
Tempat Ketiga AJL25 - Noktah Cinta - Hafiz

Persembahan Terbaik - Hanyut (Faizal Tahir)
Vokal Terbaik - Hafiz (Noktah Cinta)

Rata rata ramai yang tak berpuas hati dengan keputusan juri Beb..aku pun tengok macam tak best je semalam sebab ramai yang blah masa keputusan pemenang juara lagu diumumkan..sebab Cheryl Samat dah cakap masa dia nak umumkan nama pemenang "memang tak disangka"..

Tapi kata M Nasir..

"Tolong Ingatkan Aku lagu yang sensitif, personal dan simple. Itu yang kami cari sebenarnya. Mungkin lagu ini tidak popular dan lagu lain lebih ramai peminat. Banyak lagu yang sedap tapi lemah pada liriknya. Lirik memainkan peranan yang besar kepada sesebuah lagu.

"Saya sedar keputusan ini akan dipertikaikan, namun apa yang penting rasa yang hadir dalam diri bila mendengar lagu ini. Lagu ini jujur berbanding lagu lain yang bertanding. Juri memilih lagu yang bagus, bukan lagu yang popular," ulasnya.


Hhahahaa...dah juri kata macam tuh..nak buek cemano..lirik lagu lain masih lemah la...sila ikut contoh lirik Tolong Ingat kan Aku untuk membuat lirik kalau nak masuk AJL tahun depan ye..

Ana raffali plak kata

"Nak atau tidak, saya sudah mendapat kemenangan. Lagipun masih terlalu awal untuk berkata orang tak sukakan saya. Saya masih baru dalam industri dan ini penampilan pertama dalam AJL, berilah masa dan peluang," luahnya bersyukur dikurniakan kemenangan walau diuji pelbagai masalah sebelum persembahan.

cewahcewah...dah menang..Tahniah la buek ekau Ana nur hidayah raffali dan semuo pemonang



Saturday, January 8, 2011

MERLIN: Kisah Pemuda dan Kuasa Sihir Kembali Lagi

Merlin kembali lagi..aku suka sungguh cerita Merlin Nih. Memang best..Best giler semalam aku tengok. Suspend je masa tengok cite Merlin tuh.. Paling suspen bagi aku masa Merlin kena tangkap n kena ikat ngan rantai tu..macam2 serapah dia baca tak menjadi sampai dia pun dah terkena racun scorpion tu..Dah macam tak de harapan je nak idup masa rantai tuh tak mau jugak terbuka n scorpion tu dah makin dekat..Dah tak de choice kot pastu Merlin dengan kuatnye menyeru Last Dragon untuk datang tolong dia...Fuhh sikit lagi je scorpion tuh nak datang sengat dia..Besar2 plak tuh scorpion tuh..huiiii aku pun suspen la beb..hehehe...pastu dengan pantas Last Dragon tuh datang sembur api kat scorpion n bawak Merlin chow dari tempat tuh...Nasib baik tak mati Merlin..Aku suka tengok Merlin nih..comei je..hihihihi..

Nih Gambar diorang

Merlin


Arthur & Merlin
Arthur Pewaris Takhta Camelot



King Uther Pendragon
Morgana Ahli sihir yang pandai berpura pura

Merlin dan Gaius


Korang Suka tak cerita Nih?


Friday, January 7, 2011

Surat Putus Cinta..Selamat tinggal kekasihku.safe walk

Tijah budak kampung, tapi bekerja di Kuala Lumpur .

Biasalah bila sudah duduk "town", mula lupa asal usul. Pakaian seksi maut, bercinta pula dgn lelaki mat saleh. Ke hulu ke hilir menayang
boyfriendnya yg bermata biru.

Punyalah eksyen si Tijah, hinggalah suatu hari dia ternampak lelaki Inggeris tadi dgn wanita lain yg lebih cantik dan bergaya daripadanya.
Tijah menangis tiga hari tiga malam. Pada malam ke empat, Tijah mengambil sehelai kertas dan menulis surat untuk memutuskan
perhubungannya dgn lelaki mat saleh tadi yg baru sebulan dikenalinya.

Begini bunyi surat yg ditulis oleh Tijah binti Kulup Kecil, yg berjaya "dicuri" ...

************ ********* ********* ********* ********* ********* ********* ********* **

Mike....

I WANT TO CUT CONNECTION US.

I have think about this very cook-cook. I know I clap one hand only.
Correctly, I have seen you and she walk-walk together at town with eyes myself. You grab hand she.

You always ask for apology back-back. I don't trust you again! You are really crocodile land.

My friend speak you play wood three. First-first I think my friend lie me. But now I know you correct-correct play wood three.

So, I break connection to pull my body from this love triangle. I know this result I pick is very correct, because you love she very high from
me.

So, I cut this connection to go far from here. I don't want you to play-play with my liver.

I have been crying until no more eye water thinking about you. I don't want banana to fruit two times.

Safe walk..
Tijah
petikan daripada:http://scurvyfrog.blogspot.com


Thursday, January 6, 2011

Follower aku yang ke...XX

Yeah..tercapai gak impian aku nak menambahkan bilangan follower.. Walaupun tak ramai pun follower aku tapi aku tetap rasa bersyukur dan Happy sangat sebab ada jugak la orang yang sudi membaca blog aku dan menjadi follower aku. Aku sedar blog aku tak la hebat pun tapi sekurang kurangnye aku rasa sedikit release dan puas hati kalau dapat meluahkan melalui taip2an melalui blog aku nih. terima kasih kepada sume follower2 aku..Kepada kawang2 yang lain mai la jadi follower aku..bukan nak paksa korang tapi kalau ramai follower, aku rasa lagi bersemangat dan bertambah suka untuk berblogging sebab ada orang yang setia membaca nukilan dan ngomelan aku..Kesian kat aku..Mai la singgah..

Azam Tahun baru aku...2011

Every year mesti la ada azam kan.0.

Azam Tahun Baru aku..Tahun ni memang pembukaan tahun yang mencabar bagi aku. Memang mencabar beb..Awal2 tahun nih. Aku struggling keja sekarang nih..sebab buat keja kat tempat keja yang aku tak mau dah keja. Sebab apa???? Sebab ramai yang dah benti..dan aku demotivated. Ramai member2 project dah blah. Nasib baik la ada member2 Team Training aku yang masih setia bersama Opis yang paling bagus Di dunia nih.. tadi ada la sorang pakcik nih tanya.. Wah besar kan kompeni yang awak keja nih. Dari atas sampai bawah bangunan nih dia punya.. Kompeni ca ya nun alip ke? Tak pakcik ni kompeni orang kita. wah bagusnya dapat keja kat sini kan...dalam hati aku berbunga la kejap tapi hakikatnye hanya kitorang yang tau betapa bagusnya keja kat sini...sudah2 lupakan hal itu.

Azam aku tahun ini untuk memperbaiki kehidupan aku n keluarga yang dah semakin bagus nih...hehehe perasannye..Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah kerana aku mempunyai suami yang menyayangi aku dan mempunyai anak2 yang comei yang selalu menjadi pengubat hati aku.. Alhamdulillah. Semoga tahun ni kami dianugerahkan Anak kembar pulak..mudah mudahan..hehehehe..

Azam aku lagi tahun nih semoga tahun nih aku dapat kerja yang lebih baik dan lebih menjamin masa depan..mcm kerja sekarang tak menjamin je....heheheh.

Azam aku tahun ni nak jadi isteri yang lebih baik, ibu yang lebih baik, kawan yang lebih baik dan pekerja yang lebih baik untuk kompeni yang lebih baik....heheheheh..InsyaAllah



Wednesday, January 5, 2011

My Little handsome Boy...with sweet Smiley

Tengtengteng Hi ...ni aku perkenalkan My handsome boy..with Smiley Face...Ni lah anak Jantang Mama..dah semakin Handsome..hihihi..Macam muka mama dia la..elelelele..makin comel kamu ni. Al Haziq Mustaqim..Adik jangan nakal2 tau. Budak di bawah ini baru selesai Memenangi pertandingan senyuman Tercomei. Dapat No 1 tau . Juara lagi. Aku yang bagi Title tu kat dia.Hahahahaha..Umur nye baru 1 tahun 5 bulan. Tapi aktiviti yang paling digemarinya adalah melakukan kerja2 orang dewasa. contohnya bertukang, tolong papa pasang lampu, kerja pomen, dan aktiviti menyepahkan umah.. kalau kena marah akan tersenyum..bajet mcm comel la tu..tujuan supaya mama n papa tak marah...Selalu kena buli dengan Kakak yang berlagak macam makcik2 yang dah berumur 30 tahun..hahahah..walaupun pada hakikatnye umo dia baru 4 tahun..

Doa Mama untuk anak2 mama..


Semoga menjadi Anak2 yang Soleh dan Solehah.






Khas untuk orang yang Naik Motor

Khas untuk orang yang menaiki motor semasa hujan. kejadian nih betui2 berlaku depan mata aku pagi tadi. Nasib baik la sume keta tak laju time tu. Aku tumpang keta Nani pagi nih. Kebetulan plak pagi nih ujan. Highway plak kenderaan bergerak perlahan. Kami betu2 di tempat kejadian bila tetiba ada penunggang dan pembonceng motor nih dengan tak disangka2 tergolek di atas tengah2 highway yang berhujan yang agak lebat tuh. Huish TERKEJUT MAK!!!...Apakah yang menyebabkan kejadian ini berlaku??? Aku rasa sebab ujan dan jalan licin.. Bukan aku nak salah kan ujan..cuma mungkin jalan licin dan tayar motor tu dah botak ke,, ataupun sebab diorang yang naik tuh besar sangat dan menyebabkan tayar tak leh menampung ketidakseimbangan di bahagian atas motor..Mungkin jugak..tapi ini dah ditakdirkan. Alhamdulillah masa kejadian keta sume slow sebab ujan dan kejadian ini betul2 kat depan Tol sebelum exit subang. Sampai sekarang aku teringat lagi...eeeeeeeeeeeeee takuit la


Tuesday, January 4, 2011

LELAKI SEJATI...PERHATIAN KEPADA LElaki..

Entry aku kali nih nak kongsokongsi pasai lelaki sejati.Terima lah macam ala2 puisi la kot..

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari bahunya yang kekar,
tetapi dari kasih sayangnya pada orang disekitarnya…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari suaranya yang lantang,
tetapi dari kelembutannya mengatakan kebenaran…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari jumlah sahabat di sekitarnya, tetapi dari sikap bersahabatnya pada generasi muda bangsa…
Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari bagaimana dia di hormati ditempat bekerja,
tetapi bagaimana dia dihormati didalam rumah…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari kerasnya pukulan,
tetapi dari sikap bijaknya memahami persoalan…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari dadanya yang bidang, tetapi dari hati yang ada disebalik itu…
Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari banyaknya wanita yang memuja, tetapi komitmennya terhadap wanita yang dicintainya…
Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari jumlah tanggungjawab yang dibebankan, tetapi dari tabahnya dia menghadapi liku-liku kehidupan…
Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari rajinnya membaca kitab suci, tetapi dari konsistennya dia menjalankan apa yang ia baca…

Sabar itu iman…Duit bukan kawan…Dunia hanya pinjaman…Mati tak berteman…


Adakah anda lelaki sejati itu?


Sumber dari tentangcinta.com



Cara edit Linkwithin dalam blog Anda

Hola! Berjumpa kembali kita Kali nih. Hari nih kita akan belajar cAra2 nak Tukar perkataan

You also Might like this: Dalam Linkwithin kepada ayat kita sendiri

Aku dah cuba dan WoW! menjadik..

Ni caranya

Korang masukkan coding nih



Korang tukar Your custom text tu kepada perkataan yang korang suke ok.

Keterangan lanjut sila ke: http://www.linkwithin.com/faq#ads_money

Kalau korang dah berjaya tukar letaklah komen kat bawah nih ye.Mari meriahkan aku nyer ruangan komen.hehehehe.Tq




Anak mama 1st day at school

sebelum pegi sekolah
di dalam kelas

Anak mama dah 4 tahun laaaa..dah masuk school. Kakak jangan nakal2 ok. belajar rajin2 tau. Walaupun hari pertama dia dah suh aku tak payah tunggu. Masa papa amik dia tengahari semalam dia marah papa pulak..dia cakap nape amik kakak...kakak nak belajar sampai petang..ish3 anak mama nih...mcm tu la gelagat bebudak yang baru masuk sekolah..hahahaha..jangan lepas nih malas2 ye sayang. mama doakan kakak mendapat ilmu yang bermanfaat. Mama n papa Sayang awak...




a3

Popular Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila tinggalkan jejak langkah anda disini