horizontal adsense

Marilah jadi Follower Aku...Sama2 kita meriahkannYa

a2

Thursday, February 24, 2011

Maher Zain Story

Lebanese-born Swedish international singer and composer, Maher Zain’s meteoric rise as a superstar in the entertainment industry began in November 2009. Leaving behind his lucrative mainstream career in New York, Maher joined Awakening and launched his debut album “Thank You Allah” to global acclaim. It exploded and he has become an international music phenomenon particularly in the Malaysian music scene. The album is the best selling music album in Malaysia in the past 10 years with Maher receiving 8 platinums in December 2010.

Maher Zain is the most popular Muslim singer on Facebook with a staggering fan base of over 1.6 million people (with more than 65% of his Facebook fan base is Malaysians. He also became the most ‘GOOGLED’ person in Malaysia last year.

Due to the overwhelming response for his showcases last October , Maher Zain is coming back to Malaysia for his first ever grand live concerts in Stadium Malawati, Shah Alam this coming 25th and 26th of February 2011. The concerts will be held for two nights and will feature Maher Zain as the main act along with his live international orchestra. Opening acts will include Awakening artists Mesut Kurtis (Macedonia) and Irfan Makki (Canada) as well as local artist Inteam.

Co-organised by Inteam Records Sdn Bhd and Fiero Sdn Bhd in collaboration with Awakening Entertainment, the concert is expected to start at 7.45 pm on both nights and is an event not to be missed!

From:http://www.tickethotline.com.my/events/maher-zain-live-in-concert/

Maher Zain Live In Concert, Malaysia


Venue : Malawati Stadium, Shah Alam

Dates : 25th & 26th February 2011

Time: 8pm onwards

Ticket Price : RM 297.00

RM 253.00

RM 203.00

RM 103.00

RM 53.00


  • Maher Zain's Concert

    • All Tickets are Sold Out for 26th Feb 2011 !
    • Only RM103 & RM297 tickets are available for 25th Feb 2011
    • Tickets and redemption counters will be opened at Malawati Stadium, Shah Alam this Saturday (19/2/2011) and Sunday (20/2/2011) 10am-5pm ; Monday to event day (21/2/2011 - 26/2/2011) 10am - 6pm.
    • Rock Corner will stop selling tickets on Friday (18/2/2011).
    • Each ticket is valid for one night only
    • Please keep the reference number after each payment transaction. With the reference number, the ticket can be collected at the available redemption counters at Malawati Stadium Shah Alam on the event day
    • Children below 3 years old is allowed for FREE ENTRANCE. However, no seat provided
    • Kanak-kanak yang berumur 3 tahun ke bawah (dipangku/diriba oleh ibubapa) dibenarkan MASUK PERCUMA. (Tiada kerusi disediakan)

Cepat2....best woooooo....



Wednesday, February 23, 2011

Hujan Lebat di Kelana Jaya


Entry Petang nih...sangat sejukk...lebatnye hujan kat luar sana...kalau tido duk dalam selimut best gak ..hihihih...tapi apakan daya aku ni kat opis. Kena la mengadap keja2 yang tak abih lagi nih..Sekarang nih aku tgh buat manual untuk e application untuk projek. sambil2 buat manual ni sambil2 la hapdet blog..bukan slalu..dah jarang aku masuk blog sejak 2 menjak nih...hujan yang turun bagaikan mutiara...mau banjir ni kang kalau ujan tak benti2..heeheh...ok la chow..nak sambung keja balik..babai..




Lagu Doaku yang menyentuh hati aku

Salam sume,

Hari ni aku nak kongsikan ngan korang lirik lagu doaku dari haddad alwi dari album the way of love. lagu ni memang menyentuh hati aku..cewah cewah..jiwa2 plaks..ahaks. Kalau korang tak caya cubalah dengar lagu nih..memang best..lebih2 lagi bila duk sengsorang pastu korang pasang la lagu nih..uish menyentuh kalbu sungguh..Pernah gak aku baca komen diorang kat tenet kata sampai menetes ayaq mata tau bila dengaq lagu nih...mai la pakat dengaq..korang pandai2 la donlod lagu nih kat tenet..kat sini aku bagi lirik je wokeh..


Bismillah Yaa Rahmaanu yaa Rahim Bismillah
Bismillah Yaa Fattahu Yaa halim Bismillah
Yaa Allah Yaa mannaanu Yaa karim Yaa Allah
Yaa Allah Yaa mannaanu Yaa karim Yaa Allah
Bismillah, Bismillah, Bismillah

Yaa Robbiy sudilah pandang kami
Terangi jalan gelap ini
Jangan biarkan aku terus sendiri
Mencari mendaki dan berduri

Yaa Robbiy dengarlah doaku ya Robbiy
Hadirlah dalam kehidupan kematian kami
Coba dan uji kan kulalui
Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rokhim



Pemilihan MPP UPM Kecoh Giler

SERDANG: Tiga pelajar dan tiga kakitangan keselamatan Universiti Putra Malaysia (UPM) keselamatan cedera dalam kekecohan ketika bantahan keputusan pemilihan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) sesi 2010/2011, di universiti itu semalam. Ya Allah Sampai Mcm tu Skali....?

Insiden bermula jam 3.30 petang selepas bekas pengerusi kumpulan Pro Mahasiswa (Pro-M), Mohd Lukman Al Hakim mendakwa dikasari selepas perbincangan dengan Pengerusi Jawatankuasa Induk Pemilihan MPP yang juga Timbalan Naib Canselor (TNC) Hal Ehwal Pelajar, Pro Dr Mohd Fauzi Ramlan.

Dalam kejadian itu, lebih 60 pelajar Pro-M dilaporkan merempuh pintu kaca di bangunan pentadbiran universiti itu hingga pecah selepas Mohd Lukman mendakwa dikasari ketika mengadakan perbincangan bersama Dr Mohd Fauzi. Ganahnyo budok UPM nih..!

Lukman dikatakan dikerumuni tiga hingga empat kakitangan keselamatan universiti ketika cuba membawa keluar fail yang dipercayai mengandungi bukti penyelewengan yang berlaku pada proses bantahan yang dikemukakan oleh kumpulan pelajar Pro-Aspirasi (Pro-A).

Melihat Lukman ditolak, penyokong Pro-M mula bertindak agresif, namun keadaan dilaporkan berjaya dikawal selepas kehadiran polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah Serdang.

Ketua Polis Daerah Serdang, Superintendan Razak Elias, berkata polis berjaya mengarahkan penyokong Pro-M agar bersabar dan mengikut saluran betul untuk membuat bantahan.

“Tiada tangkapan dilakukan, namun polis terpaksa meminta bantuan Unit Forensik Polis bagi menjalankan siasatan di lokasi kejadian, Namun, kami berpuas-hati dengan tindakan penyokong Pro-M dan Pro-A yang mematuhi arahan polis supaya bersurai,” katanya.
Sementara itu, Naib Canselor UPM, Datuk Ir Dr Radin Umar Radin Sohadi, berkata pihaknya tidak menghalang pelajar yang tidak berpuas hati dengan keputusan pemilihan mengadakan demonstrasi asalkan tidak melampaui batas.

“Sepatutnya semua yang menjadi calon menghormati keputusan dan boleh membuat rayuan atau bantahan menggunakan saluran disediakan. Mereka memang berhak mengadakan demonstrasi jika mahu, tapi kena ada batasan. Kami tidak berniat menghalang pelajar meluahkan pendapat dan suara mereka sentiasa diambil kira. Bagi saya, apa yang berlaku membuktikan proses demokrasi berjalan lancar,” katanya.


P/S : Ni kan Pilihanraya MPP je kot..Tak yah la nak fanatik & terlalu ikut perasaan. Pelajaran kan lebih penting..!

sumber:www.bharian.com.my


Tuesday, February 22, 2011

Mencari kerja kosong

Mencari kerja kosong...arggghh..kerja kosong memang banyak..kalau tak caya cuba korang search kat google. Tambah2 lagi kalau carik kat dalam jobstreet. Tapi bukan senang nak dapat kerja yang kosong tuh..walhal bukannya aku tak meet kriteria diorang tapi terlalu ramai yang dah terlebih meet the criteria..hmmm..sampai kengkadang tu aku rasa macam tak bernilai je kat industri nih..Kalau nak diikutkan hati aku memang dah banyak tempat yang aku apply keja..hahahaha..korang pun sama jugak kan...kihkihkih..alamak kalau boss aku tau aku apply kat tempat lain adakah dia akan menfired aku..oooohhhh..malang sungguh nasib kalau kena fired...hmm.

Alkisahnye kat tempat kerja aku nih environment keja memang best tapi ramai kengkawan lain dapat better offer untuk pegi tempat lain tu yang rasa bestnye kalau dapat better offer gak..tapi apakan daya...belum ada rezeki la kot..aku percaya benda nih..setiap yang berlaku ada hikmahnya.

So aku pk buat masa nih just tumpukan perhatian pada keja aku yang sedia ada ni dan akan bertambah bila2 masa je..pasai kerja kosong tu still takkan abih walaupun banyak kali aku apply dan korang sume apply..people will come and go..so macam tu gak ngan aku..kalau ada rezeki kat tempat lain maka berpindah la aku ke tempat lain..tapi siyes la aku cakap environment keja kat sini memang best cuma tang $$$ tu je yang kurang best kot..mungkin korang yang mengalaminya akan terdetik jugak kat hati tuh...hehehehe..tu pendapat aku la. so kalau ada keja kosong kat tempat korang khabor2kan la kat aku..mana tau ada hikmahnya kalau kompeni korang amik aku..hahahahahahahaha..wallahualam.

Sunday, February 20, 2011

Azizul Hasni Awang Kaki tertembus Kayu

Kesian kat Azizul hasni Awang. Semalam dalam berita aku tengok dia kemalangan masa pecutan terakhir untuk menghabiskan pusingan dalam velodrom. Kesiannye...Sakit tuh..terkoyak seluar dia. Lagi menyaktkan bila papan kayu tertusuk dan tertembus betis dia..adoiyaaii..sakit mak..!! ngeri bila aku tengok gambar dalam berita semalam..huish.. Azizulhasni Awang atau dikenali sebagai The Pocketrocketman yang terlibat dalam kemalangan ketika acara keirin di Kejohanan Trek Berbasikal Siri Piala Dunia di Manchester..

Ni la Gambar Azizul Hasni AwangBanyak Kali mengharumkan nama Negara

Ni Gambar kaki dia dalam berita semalam...Adoiii la.. sakit...

Walaupun cedera, ini tak menghalang Azizul Merangkul pingat gangsa acara di Manchester.

MANCHESTER 20 Feb. - Jaguh trek negara, Azizulhasni Awang berjaya merangkul pingat gangsa dalam acara Keirin Piala Dunia Berbasikal Trek semalam dengan penuh bergaya dan kesakitan.

Berlumba dalam final Keirin, dia dan tiga pencabar lain terbabit dalam pelanggaran sesama sendiri sebelum bangkit untuk meneruskan kayuhan bertenaga sehingga garisan penamat.

Dia hanya menyedari tahap kecederaannya hanya selepas itu jelas apabila ditunjukkan gambar serpihan kayu yang terkeluar daripada trek ketika kemalangan, menembusi betis kirinya.

Dia dikejarkan ke hospital dan terlepas peluang menaiki podium bagi menerima pingatnya. - Agensi




Kepada Azizul Hasni Awang

Kami doakan ko cepat la sembuh yek..

Semoga kecederaan ni tak terlalu serius sehingga mengganggu prestasi ko dalam sukan lumba basikal...

a3

Popular Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila tinggalkan jejak langkah anda disini