horizontal adsense

Marilah jadi Follower Aku...Sama2 kita meriahkannYa

a2

Thursday, August 25, 2011

Resepi Ayam panggang

Dah lama tak update blog..bizi la..ok sekarang ni nak share resepi untuk sume kengkawan..Ayam panggang..ni resepi aku yang ntah la..aku pun tak tau aku nak kata amik dari mana..aku main suka2 je letak ramuannye tapi rasanye memang sedap..

Resepi ayam panggang..untuk setengah ekor ayam..

Bahan A
bawang merah 1 biji
bawang putih 2 ulas
ketumbar 1/2 tsp
jintan manis 1/2 tsp
jintan putih 1/2 tsp
halia 1 inchi

Bahan B
garam secukup rasa
gula secukup rasa
penambah perisa sikit je
kicap tiram secukup rasa
kicap secukup rasa

Ayam



caranya:

Tumbuk bahan A sampai lumat..
Basuh ayam bersih2 dan potong kecik2..senang nak masak
Gaulkan bahan A bersama ayam.
Masukkan bahan B ke dalam ayam yang telah digaulkan tadi.
Panaskan oven 180 set kan masa 45 minit.
Masukkan ayam dalam oven dan tunggu la selama 45 minit utk masak.

Senang je

Dah masak kuarkan dan makan..


sedappp..nyum nyum..cubalah tak rugi










No comments:

Post a Comment

a3

Popular Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sila tinggalkan jejak langkah anda disini